Logo of Team Belgium

Shari Bossuyt heeft vrijdag, op dag vier van het Europees kampioenschap baanwielrennen in het Nederlandse Appeldoorn, de zilveren medaille behaald in de puntenkoers over 25 kilometer voor beloften. De gouden medaille was voor de Italiaanse Silvia Zanardi. Zij totaliseerde 38 punten, 11 meer dan onze landgenote. Bossuyt hield met één punt net de Oekraïense Viktoriia Yaroshenko achter haar.

Bossuyt mengde zich niet in het eerste puntengewin. Dat ging naar Yaroshenko, die het haalde voor de Poolse Wiktoria Polak.

Bossuyt positioneerde zich perfect bij de tweede sprint en sprokkelde meteen de volle 5 punten en hield Zanardi af. De Poolse Polak sprokkelde 2 punten. In de daaropvolgende sprint moest Bossuyt tevreden zijn met 1 puntje. Yaroshenko en Zanardi wisten de rest op één ronde te zetten en pakten zo ineens 20 punten.

Halfweg de puntenkoers wist Bossuyt nog eens 3 punten te vergaren en van dan af vielen er steeds maar eitjes in het mandje van onze landgenote. Met nog 20 ronden te rijden pakte Bossuyt opnieuw een punt en kwam zo aan een totaal van 18. Aan de leiding stond op dat moment de Italiaanse Zanardi met 33 punten, gevolgd door de Oekraïense Yaroshenko, maar met slechts 26 punten achter haar naam.

Bossuyt pakte op tien ronden van het einde nog eens vijf punten en in de slotsprint nog eens vier punten. Dat maakte een totaal van 27 punten. Net eentje meer dan Yaroshenko. De teller van de Belgen staat daarmee op vier medailles met eerder Arne Marith (zilver - scratch en brons - individuele achtervolging junioren vrouwen) en Tuur Dens (zilver - beloften scratch).

Belga