Logo of Team Belgium

De Belgian Olympic Academy is een samenwerking tussen de Universiteit Gent, de Université Catholique de Louvain (UCLouvain) en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Deze unieke opleiding professionaliseert het management in sportorganisaties volgens de nieuwste academische- en praktijkinzichten en brengt de leiderschaps-en managementvaardigheden van sportmanagers op topniveau.

Het programma loopt over één jaar en start in januari 2025. De vorming is gespreid over vijf 2-daagse modules en een 1-daagse module en vinden plaats in verschillende centra van Sport Vlaanderen en ADEPS. Er staan twee 3-daagse internationale opleidingen gepland waarbij we worden ontvangen door het Internationaal Olympisch Comité te Lausanne en het Nederlands Olympisch Comité*Nederlandse Sport Federatie te Papendal.

De exacte data en locaties worden binnenkort bekendgemaakt.

Deadline inschrijvingen editie 2025: 1 november 2024

BROCHURE


Een unieke opleiding:

  • Professoren en experten uit het werkveld belichten tijdens de vorming actuele management thema’s toegespitst op de noden van sportorganisaties, in een 50/50 evenwicht tussen theorie en praktijk.
  • Het residentiële module systeem laat toe om vorming te combineren met sociale activiteiten en netwerken.
  • Gedurende een meerdaagse business game zullen deelnemers in groep een realistische case oplossen waarbij ze alle verworven kennis in de praktijk omzetten.
  • De studiereis naar Lausanne biedt bezoeken aan aan het Internationaal Olympisch Comité en het Olympisch Museum, alsook aan internationale sportfederaties, het World Antidoping Agency en andere top instanties binnen de sportwereld.
  • De studiereis naar Papendal geeft een unieke inkijk in de werking van het Nederlands Olympisch Comité*Nederlandse Sport Federatie.
  • Deelnemers werken een praktijkproject uit binnen de eigen of een andere sportorganisatie.
  • Het programma is 30 universiteits-kredieten waard (30 ECTS) en eindigt met het uitreiken van een universiteits-getuigschrift.

Meer informatie

Marie De Cocq
Coordinatrice BOA editie 2025
Mbdcock.decock@ugent.be