Judoka's Toma Nikiforov en Kenneth Van Gansbeke stellen comeback uit

Op advies van hun technische staf zien Toma Nikiforov (-100 kg) en Kenneth Van Gansbeke (-66 kg) af van deelname aan de Grand Slam van Düsseldorf, die vrijdag van start gaat. Zij plannen nu hun comeback op de Grand Prix van Rabat (6-8 maart).

Nikiforov en Van Gansbeke ondergingen allebei eind vorig jaar een operatie en het leek er op dat zij terug fit zouden zijn voor de Grand Slam van Düsseldorf. "Nikiforov is voor 99 procent klaar voor de competitie, maar toch hebben wij er voor geopteerd dat hij voor de volle honderd procent fit moet zijn vooraleer hij aan wedstrijden gaat deelnemen", verduidelijkte Technisch Directeur Topsport van de Vlaamse Judofederatie Koen Sleeckx. "Als de schouderblessure van Toma nu terug zou verergeren, mag hij deelname aan de Olympische Spelen van Tokio wel vergeten. Daarom leek het ons beter geen enkel risico te nemen en hem pas begin maart in Rabat opnieuw in actie te laten komen". 

"De technische staf stelde op training vast dat ik mijn geopereerde been onbewust nog wil afschermen voor de tegenstrever", meldde Van Gansbeke, die uitkomt voor de Franstalige judofederatie. "Zelf sta ik te popelen om terug aan wedstrijden te kunnen deelnemen, maar ik deel de mening van mijn coaches dat het niet veel zin heeft om te vroeg de competitie aan te vatten met bovendien het risico op een terugval." Nikiforov en Van Gansbeke nemen wel deel aan de Olympische stage van Düsseldorf, die maandag begint.

(Belga)

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 24 dagen tot
Europese Spelen Krakau-Małopolska 2023