Het onderzoeksbureau iVox dat gespecialiseerd is in online panels, peilde in opdracht van het BOIC bij 1.000 Belgen, representatief voor de Belgischebe volking wat taal, leeftijd, geslacht en diploma betreft, naar hun favoriete atleet. Olympisch kampioene Nafi Thiam staat op nummer 1. Lees hierna wie verder in de top 20 prijkt!

Nafi Thiam is met kop en schouders de populairste atleet bij de ondervraagde Belgen. Dit zal ongetwijfeld veel te maken hebben met het olympisch goud dat ze won in Rio in 2016, maar de olympisch kampioene schreef ook elders sportgeschiedenis. In 2017 kroonde ze zich als eerste Belgische ooit ot wereldkampioene op de zevenkamp. In 2018 won ze Europees goud in Berlijn.

Nafi Thiam wordt gevolgd door Remco Evenepoel op nummer 2 en Nina Derwael op nummer drie.

Remco Evenepoel maakte vooral faam als tijdrijder op het EK en het WK en belandt zo op de 2e plaats van populairste actieve atleten.

Nina wist al verschillende medailleste te behalen op onder andere wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen en nam deel aan de Olympische Spelen in Rio. Daar haalde zelfs de finale in de All-around categorie.

Jonathan Borlée en Toby Alderweireld vervolledigen de top-5 van de favoriete atleten van de Belgen.