Logo of Team Belgium

De Belgian Olympic Academy is een samenwerking tussen de Universiteit Gent, de Université Catholique de Louvain (UCLouvain) en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Deze unieke opleiding professionaliseert het management in sportorganisaties volgens de nieuwste academische- en praktijkinzichten en brengt de leiderschaps-en managementvaardigheden van sportmanagers op topniveau.

Het programma loopt over iets meer dan één jaar, van januari 2023 tot maart 2024. De vorming is gespreid over 5 modules van 2 à 3 dagen (intern). Deze vinden plaats in verschillende centra van Sport Vlaanderen/ADEPS. Starten doen we in het BOIC en afsluiten in het Sportimonium. Voor de driedaagse internationale opleiding worden we ontvangen door het Internationaal Olympisch Comité te Lausanne. Deelnemers werken doorheen het jaar een praktijkproject uit binnen de eigen of een andere sportorganisatie.

Deadline inschrijvingen editie 2023: 21 november 2022

Brochure Belgian Olympic Academy


Een unieke opleiding:

  • Professoren en experten uit het werkveld belichten tijdens de vorming actuele management thema’s toegespitst op de noden van sportorganisaties, in een 50/50 evenwicht tussen theorie en praktijk.
  • Het residentiële module systeem laat toe om vorming te combineren met sociale activiteiten en netwerken.
  • Gedurende een tweedaagse business game zullen deelnemers in groep een realistische case oplossen waarbij ze alle verworven kennis in de praktijk omzetten.
  • De studiereis naar Lausanne biedt bezoeken aan aan het Internationaal Olympisch Comité en het Olympisch Museum, alsook aan internationale sportfederaties, het World Antidoping Agency en andere top instanties binnen de sportwereld.
  • Deelnemers werken een praktijkproject uit binnen de eigen of een andere sportorganisatie.
  • Het programma is 30 universiteits-kredieten waard (30 ECTS) en eindigt met het uitreiken van een universiteits-getuigschrift.

Meer informatie:

Professor Geraldine Zeimers
Coördinatrice van de BOA editie 2023

geraldine.zeimers@uclouvain.be