Logo of Team Belgium

De pressroom van het Lotto Belgium House

Uitleg en doelstellingen:

De euforie van de Olympische Spelen trekt ook de verschillende media aan. Het Lotto Belgium House (LBH) is als thuishaven van de supporters ook de ontmoetingsplaats voor institutionele partners, commerciële partners en mediapartners. Tot deze laatsten behoren de VRT, RTBF en Belga, die in het LBH exclusiviteit hebben om reportages te maken in de verschillende feestzalen van het LBH. 

Naast de tv- en radiostudio's van onze mediapartners biedt Team Belgium – gratis – aan de gehele Belgische pers (ongeacht geaccrediteerd voor de Spelen van Parijs of niet) een werkplek aan: de pressroom van het LBH. Deze zal ook de mogelijkheid bieden om atleten (de dag na hun laatste wedstrijd), of andere bekenden, te ontvangen die een opmerkelijke passage zouden kunnen maken in de pressroom van het LBH: (gouden) Olympiërs, artiesten die zullen optreden in de Team Belgium Arena, sterrenchefs die uitzonderlijke maaltijden zullen bereiden voor VIP-gasten of andere grote persoonlijkheden die langskomen. Lees verder voor de algemene voorwaarden.

Openingstijden en registratie bij het LBH

Concreet is de pressroom elke dag open van 11:00u tot 00:00u gedurende de Olympische Spelen, van 26/07 tot 11/08. Enige uitzondering is 26 juli; dan zal de pressroom open zijn van 18:00u tot 00:00u. Bovendien zal er vanaf 27/07 dagelijks rond 20u een persmoment (afhankelijk van de actualiteit) zijn, dat uiterlijk om 20u45 eindigt. Toegang tot de pressroom is beperkt tot Belgische journalisten die in het bezit zijn van een geldige perskaart. De dagelijkse planning zal continu worden bijgewerkt. We raden u daarom aan dit vaak te raadplegen om er zeker van te zijn dat u niet voor niets komt.

Het eerste persmoment in het LBH zal de openingspersconferentie van de Olympische Spelen zijn. Deze vindt plaats (in een grotere zaal dan de pressroom) om stipt 09:00u.

De pressroom zelf is ingericht met 10 werkplekken (bestaande uit een bureau, goede wifi-toegang en, voor tv-stations die dat wensen en een interview backdrop). Gezien de beperkte ruimte werken we volgens het principe: “First in – First served”. Om deze dagen zo goed mogelijk te organiseren, moeten journalisten die het LBH willen bezoeken, een mail sturen naar pressroomlbh@olympic.be. De specifieke accreditatie voor de pressroom van het LBH moet worden opgehaald bij de receptie van het LBH op vertoon van een perskaart.

Enkele regels en toegang

De persaccreditatie voor het LBH geeft ook toegang tot de binnenplaats van het Lotto Belgium House en de shop van Team Belgium.

Het is echter belangrijk te vermelden dat deze geen toegang geeft tot de feestzalen. U kunt echter toegang krijgen tot deze zalen door een ticket te kopen. Volg hiervoor de onderstaande link naar de website van het LBH: https://www.lottobelgiumhouse.be/nl/tickets.

Dit ticket geeft u toegang tot het LBH en haar feestzalen als gewone supporter en niet als journalist. Zoals hierboven reeds gezegd, is het strikt verboden om te filmen of foto's te maken binnen het Lotto Belgium House. Geen enkele camera is toegestaan en interviews zijn eveneens verboden. Echter, gezien de exclusiviteit die hen is verleend, zullen onze tv-partners de ruwe beelden met betrekking tot het LBH delen. De procedure voor toegang tot deze beelden zal hier binnenkort worden uitgelegd. Wat foto's betreft, zullen deze beschikbaar zijn op het platform van onze partner Belga. Tot slot, wees u ervan bewust dat er in het LBH geen lockers zijn, en u er daarom niet met bagage binnen kunt. Houd hiermee dus zeker rekening!

Voor verdere informatie of specifieke vragen, kan u contact opnemen met de pressroom van het LBH via pressroomlbh@olympic.be.