Logo of Team Belgium

Goed nieuws: de Universiteit Gent (UGent), UC Louvain en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) hebben aangekondigd dat er een nieuwe editie komt van de Belgian Olympic Academy. Deze opleiding leert jou om sportmanagement te professionaliseren door gebruik te maken van de meest recente academische en praktische inzichten. Daarnaast zal het programma aandacht besteden aan het verbeteren van de leiderschaps- en managementvaardigheden van (beginnende) sportmanagers. 

De Belgian Olympic Academy biedt zo alle sportfanaten een uitstekende kans om hun vaardigheden en kennis op het gebied van sportmanagement te vergroten. Doorheen de opleiding zullen de deelnemers kunnen profiteren van geavanceerde academische en praktische inzichten, waardevolle internationale ervaring opdoen en hun professionele netwerk uitbreiden. Deze opleiding is geschikt voor iedereen die zijn carrière in sportmanagement naar een hoger niveau wenst te tillen. 

Programma 

De opleiding zal in januari 2025 van start gaan en loopt over een periode van één jaar. Daarin zitten vijf tweedaagse modules en één eendaagse module. De sessies worden gehouden op verschillende locaties van Sport Vlaanderen en ADEPS. Daarnaast omvat het programma een internationale module met studiebezoeken aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC) in Lausanne en aan het Nederlands Olympisch Comité*Nederlandse Sport Federatie (NOCNSF) in Papendal. Alle cursussen worden in het Engels gegeven.  

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende modules. De exacte data en locaties worden binnenkort bekendgemaakt. 

  • Strategisch management en leiderschap in sportorganisaties 
  • Sportmarketing, communicatie en sponsoring 
  • Sportethiek en duurzaamheid 
  • Financieel management in sportorganisaties 
  • Human resources management in sport 
  • Business Game 
  • Driedaagse studiebezoek naar het NOC*NSF in Papendal 
  • Driedaagse studiebezoek naar het IOC in Lausanne 
  • Proclamatie 

Praktische Informatie 

Inschrijven kan vanaf juni 2024 door uw CV en motivatiebrief te sturen naar mbdcock.decock@ugent.be. De deadline is 1 november 2024. Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers, die geselecteerd worden op basis van profiel, motivatie en inschrijvingsdatum. De totale inschrijvingskosten van de opleiding bedragen €3.950 en omvatten alle lessen, de business game, overnachtingen en maaltijden bij Sport Vlaanderen/ADEPS, en de internationale modules in Lausanne en Papendal (inclusief vervoer en verblijf). Gedurende het hele traject wordt deskundige begeleiding en cursusondersteuning gegarandeerd.