Logo of Team Belgium

De modehoofdstad Parijs zal komende zomer worden omgetoverd tot een sportieve hoofdstad, twee verschillende werelden zullen elkaar daar kruisen. Het Belgische modelabel Café Costume creëert de modieuze look voor de mannelijke atleten. 

Bruno Van Gils, de Art director en founder van Café Costume, vond het essentieel om een outfit te ontwerpen die zowel stijlvol als comfortabel was. Het thema voor de Team Belgium outfits is ‘Gala’. Hoewel het 'smoking' thema herkenbaar is in de collectie, is er een gedurfde twist toegevoegd door klassieke elementen te combineren met contrastrijk materiaal. De collectie omvat prestigieuze kostuums, varsity jackets, shirts en sergant jackets, gedragen met sartoriale broeken. 

Atleten hebben de keuze tussen verschillende modellen, waardoor ze hun eigen stijl en persoonlijkheid kunnen laten zien. Aangezien de lichaamsbouw van elke atleet verschilt, wordt elk kostuum op maat gemaakt met aandacht voor vakmanschap. 

Bruno Van Gils benadrukt: "Sportoutfits zijn ontworpen voor de prestatie van de atleet, maar bij ceremoniële outfits heb ik geprobeerd om looks te creëren die stoer, elegant en charismatisch zijn voor mannen. Zelf ben ik fan van verschillende sporten en wanneer ik mijn kostuums draag, zoek ik altijd naar een mix tussen ontspannen en formeel. Het is een grote eer voor mij om mijn vaardigheden als kleermaker en ontwerper in te zetten voor Team Belgium." 

Gedurende het hele ontwerpproces heeft Café Costume feedback van de atleten ontvangen en de productie daar aan aangepast om te kunnen schitteren als leverancier van op maat gemaakte kostuums in Parijs. 

Café Costume staat bekend om samenwerkingen met artiesten en dit keer is dat niet anders. De Belgische kunstenaar Sammy Slabbinck heeft maar liefst 3 werken gemaakt die aan de binnenkant van de jasjes worden geprint. Deze werken gaan over het olympische thema, Parijs en sport, met titels als 'In victory', 'In time' en 'In color'. Deze voeringen zullen in 2024 ook beschikbaar zijn in de winkels van Café Costume. 
 

 

Gerelateerde berichten