Logo of Team Belgium

Vanaf woensdag 19 juni zullen de Team Belgium atleten die deze zomer naar Parijs gaan hun officiële outfit kunnen ophalen in de ‘Olympic Boutique’. De Belgian Cats bijten op 19 juni de spits af.  

De komende maand zullen meer dan 150 atleten van Team Belgium langskomen in de Olympic Boutique om hun officiële teamkledij voor de Olympische Spelen te passen en mee te nemen. De Olympic Boutique, die wordt ingericht in het voormalige BOIC gebouw, zal de uitvalsbasis worden voor de kledingpartners van Team Belgium. Zo kunnen de atleten op een efficiënte en aangename manier hun gloednieuwe outfits ophalen, en zonder zorgen richting de modestad trekken. 

De Olympic Boutique betekent voor de atleten de start van hun deelname aan de Olympische Spelen in Parijs deze zomer. Aangezien veel van de atleten voor de eerste keer aan de Olympische Spelen zullen deelnemen, is het passen van de officiële uitrusting een bijzondere ervaring. Het draagt bij aan hun gevoel van trots en verbondenheid met Team Belgium, en het bouwt de spanning alleen nog meer op richting hun deelname aan het grootste sportevenement ter wereld.  

Naast de atleten ontvangt de Olympic Boutique ook alle andere delegatieleden zoals coaches, medische staf of algemene omkadering. De Olympic Boutique loopt tot 12 juli, waarna Team Belgium de fakkel doorgeeft aan Paralympic Team Belgium. Hun Boutique start vanaf 18 juli. 

Voor elke gelegenheid een aangepaste outfit, dankzij de Team Belgium kledijpartners 

Dat de Belgische atleten in stijl zullen trekken naar Parijs, is een understatement. Eind vorig jaar kondigde het BOIC zijn samenwerking aan met Café Costume en Caroline Biss. De twee Belgische modehuizen hebben de outfits ontworpen die de atleten zullen dragen tijdens officiële aangelegenheden, zoals de openingsceremonie. Het Limburgse schoenenmerk Ambiorix mag dan weer de Belgische atleten van stijlvolle maar comfortabele schoenen voorzien voor de ceremonies en officiële gelegenheden. Woody zorgt voor bijpassend ondergoed. 

Verder zal Peak zorgen voor de kledij die in het olympisch dorp en tijdens het reizen wordt gedragen. Deze kledij is voor het eerst ook te koop via de Team Belgium Webshop! Op sportief vlak is er dan weer een primeur voor de Belgische wielrenners. Voor het eerst in de geschiedenis wijkt de Belgische wielerploeg namelijk af van hun welgekend tricolore tenue met een speciaal ontworpen shirt voor de Olympische Spelen. Dankzij een unieke samenwerking tussen Bioracer, Belgian Cycling en Team Belgium zal onze Belgische wielerploeg in Parijs rondrijden in een special edition wielershirt dat het iconische 'Belgian Blue' stijlvol combineert met de Olympische ringen en de intussen gekende ‘embrace-strepen’.  

Al deze outfits kunnen tot slot makkelijk meegenomen worden in de speciaal ontworpen reiskoffer van Samsonite

Ook accessoires maken het verschil 

Naast hun kledij kunnen de Team Belgium atleten rekenen op extra accessoires. Zo voorziet Belgisch bedrijf Loop Earplugs elke atleet ‘limited edition’ oordopjes die bijdragen aan de focus en nachtrust. Ook BlackRoll draagt bij aan recuperatie met speciale kussens en foam balls. En Bioderma-Naos levert verzorgingsproducten zoals zonnecrème. 

Belgian Cats bijten de spits af 

De Belgian Cats hebben de eer om op de openingsdag van de Olympic Boutique op 19 juni hun officiële teamoutfits en goodies op te halen.  

Gerelateerde berichten