Logo of Team Belgium

Het BOIC verhuist! Vanaf maandag 18 maart zal het BOIC tijdelijk zijn intrek nemen in het Buro & Design Center (BDC). Deze verhuis kadert in het sportpark van het NEO-project, waarvoor de stad Brussel een gloednieuw hoofdkantoor voor het BOIC voorziet. In afwachting van dit nieuwe gebouw wordt het BDC dus de tijdelijke uitvalsbasis voor het BOIC. Zo blijft het BOIC, zowel voor het tijdelijke als het nieuwe gebouw, op de Heizelsite in Brussel. 

In afwachting van het gloednieuwe hoofdkantoor, stelt de stad Brussel met het Buro & Design Center een tijdelijke locatie ter beschikking. Het BOIC zal zijn intrek nemen op de zesde verdieping, met ook vergaderzalen op het gelijkvloers. Deze tijdelijke locatie biedt zowel de modernste infrastructuur als de ruimte die nodig is om optimale dienstverlening te kunnen bieden voor atleten, partners en federaties. Het BOIC gaf zijn akkoord voor de verhuis, die noodzakelijk was om de operationele fase voor het sportpark NEO te kunnen starten.

Tegen de Olympische Spelen van Los Angeles 2028 zal het BOIC verhuizen naar het nieuwe gebouw op de Heizelsite, met uitzicht op het nieuwe sportpark. Het BOIC blijft zo, zowel tijdelijk als voor het nieuwe gebouw op het Heizelplateau, maar verlaat wel het iconische gebouw aan de Boechoutlaan. 

De verhuis vindt plaats in de week van 11 maart, zodat het BOIC vanaf maandag 18 maart zijn deuren kan openen. Ook het Belgian Paralympic Committee (BPC) en het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), die gehuisvest zijn in de gebouwen van het BOIC, zullen mee verhuizen naar zowel de tijdelijke locatie bij het BCD als naar het nieuwe gebouw.

Jean-Michel Saive, voorzitter van het BOIC: “Ik wil in de eerste plaats de stad Brussel bedanken voor het vertrouwen en de goede samenwerking waarbinnen dit akkoord tot stand is gekomen. Zo hebben we sluitende garanties gekregen dat het BOIC te allen tijde goed gehuisvest zal zijn. We zijn dan ook verheugd dat we als BOIC kunnen meestappen in dit ambitieuze project dat vele mensen zal inspireren.”

Cédric Van Branteghem, CEO van het BOIC: “Voor ons als BOIC was het belangrijk dat we deze verhuis nu nog konden doen alvorens we in de laatste stroomversnelling richting de Olympische Spelen van Parijs komen. Op die manier kunnen we blijven verder bouwen aan onze dienstverlening zonder dat onze partners en atleten impact ondervinden van deze verhuis. Ook de plannen voor het nieuwe gebouw stralen de ambitie en excellentie uit die je verwacht van een Olympisch hoofdkwartier.”

Gerelateerde berichten