Logo of Team Belgium

Afgelopen zaterdag, 6 juli, stelde het BOIC de vijfde en finale selectie voor tijdens een persconferentie in Louvain-la-Neuve. Op 8 juli moest het BOIC alle inschrijvingen officieel overmaken aan het Organisatiecomité van Parijs 2024. Over het weekend vonden nog enkele wijzigingen in atletiek en wielrennen (BMX) plaats, waardoor Team Belgium niet met 164, maar met 165 atleten richting Parijs zal afzakken voor de Olympische Spelen.

Voor wat betreft atletiek, kondigde Jonathan Borlée vrijdag voor de persconferentie al aan dat een blessure hem jammer genoeg weerhoudt van een vijfde deelname aan de Olympische Spelen. Christian Iguacel, die al aangeduid was als reserve, wordt toegevoegd aan de selectie van de Belgian Tornado’s (4x400m mannen). Er wordt geen bijkomende reserve-atleet aangeduid. Nog in atletiek mag Imke Vervaet, die al geselecteerd was voor de 4x400m mixed relay en 4x400m vrouwen, zich ook opmaken voor de 200m individueel.

In het wielrennen BMX Racing moet Elke Vanhoof helaas forfait gegeven na een val. Ze wordt vervangen door Aiko Gommers, die al aangeduid was als reserve. Valerie Vossen werd aangeduid als de nieuwe reserve (Ap).

Team Belgium telt zo dus in totaal 165 atleten voor Parijs 2024, waarvan 82 vrouwen en 83 mannen en 15 reserves waarvan 7 vrouwen en 8 mannen. Het volledig overzicht kan hier teruggevonden worden.

Dit zijn de 21 sporten waarin Team Belgium vertegenwoordigd zal worden: artistieke gymnastiek, atletiek, badminton, basketbal, boksen, gewichtheffen, golf, hockey, judo, kanovaren sprint, paardensport, roeien, schermen, sportklimmen, tafeltennis, taekwondo, tennis, triatlon, wielrennen, zeilen en zwemmen.

Zo reist Team Belgium met de grootste delegatie van atleten sinds 1928 (Amsterdam) af naar de Olympische Spelen. De Olympische Spelen van Parijs gaan van start op 26 juli.

Gerelateerde berichten